Augeo Actueel

Volwassenen en kind
 
Geen echtscheiding zonder gesprek met kind

Kun je ouders verplichten om de mening te vragen van hun kinderen over hun echtscheidingsplan? Of gaat dat te ver? We vroegen het aan jongeren.

22 mei 2018, Ruud Slotboom Lees meer
ogen kind
 
Luister naar kinderen

Op initiatief van Augeo komt het ministerie van Volksgezondheid met richtlijnen over participatie van kinderen. ‘Je kunt als hulpverlener bij het eerste gesprek toch gewoon vragen: hoe kan ik jou het beste helpen? Wil je praten? Wat wil je zelf het liefst?’ (een jongere, 19 jaar)

18 mei 2018, Edith Geurts Lees meer
Aanpak kindermishandeling topprioriteit
 
Aanpak kindermishandeling topprioriteit

Begin mei heeft minister De Jonge het landelijk actieprogramma gepresenteerd: Geweld hoort nergens thuis. Vorige week sprak hij erover in de talkshow van Pauw, samen met Jeroen van de Ven, ervaringsdeskundige, en Lukas Blankers, professional/gezinsondersteuner.

15 mei 2018, Alice Tromp Lees meer
baby voetjes
 
Verandering meldcode houdt kwetsbare kinderen in beeld

De meldcode verandert. Dat zal je niet ontgaan zijn. Maar hoe zit het precies? En wat hebben kinderen eraan? Een vriendin vertelde onlangs een verhaal, dat het belang van de wijziging, helaas gruwelijk duidelijk maakt.

15 mei 2018, Edith Geurts Lees meer
Jonge moeder met baby
 
Onderzoek aanpak kindermishandeling in volle gang

Hoe effectief is het beleid van gemeenten om kindermishandeling en huiselijk geweld aan te pakken? Lukt het om het geweld duurzaam te stoppen en de schade bij de betrokken gezinsleden te herstellen? In januari 2017 startte een uitgebreide studie in negen regio’s van Veilig Thuis. Hoe is het onderzoek opgezet en hoe staat het ermee?

8 mei 2018, Augeo Lees meer
vrouw
 
Geweld hoort nergens thuis: lokale bestuurders nú aan zet

“Geweld hoort nergens thuis, zeker niet in je eigen huis, waar je veilig moet zijn en je je veilig moet voelen om jezelf te kunnen zijn, te groeien en je te ontwikkelen”.

7 mei 2018, Dico Baars - Raadslid christenunie zederik Lees meer
Jongen
 
Hoe duur is armoede?

Opgroeien in armoede is niet iets dat alleen ‘ver weg’ voorkomt. Ook in een rijk, ontwikkeld land als Nederland komt dit voor.

26 april 2018, Tim Mulder Lees meer
Jongerentaskforce blij met plan kindermishandeling
 
Jongerentaskforce blij met plan kindermishandeling

Het kabinet heeft vandaag een actieprogramma gepresenteerd tegen kindermishandeling. De jongeren van de Augeo Jongerentaskforce reageren enthousiast.

25 april 2018, Augeo Jongerentaskforce Lees meer
Augeo Jaarverslag 2017
 
Meldcode is geen wondermiddel tegen huiselijk geweld

Mariëlle Dekker van Augeo in een interview met Zorg+Welzijn over de meldcode.

25 april 2018, Ruud Slotboom Lees meer
Augeo Jaarverslag 2017
 
Jaarverslag van Augeo

In 2017 zijn 30.000 nieuwe cursisten gestart. En één op de vier gemeenten doet mee aan een onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Dat staat in het jaarverslag van Augeo.

24 april 2018, Augeo Lees meer
kind dragen
 
Investeren in preventie kindermishandeling: het loont echt!

Makkelijk gezegd: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe bewijs je dat? Gemeenten luiden de noodklok: er zitten steeds meer kinderen in de jeugdzorg, maar het geld is op. Liever investeren ze in preventie, in plaats van als het al mis is. Maar hoe bewijs je dat preventie echt helpt? In Nieuw-Zeeland is daarover een uniek onderzoek gehouden.

12 april 2018, Tim Mulder, Roely Drijfhout Lees meer
Jongen
 
Handle with Care veelbelovend

Minister Dekker en minister De Jonge zijn positief over de pilot Handle with Care, bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer. In een aantal gemeenten loopt de pilot Handle with Care, een initiatief van Augeo Foundation. Doel van deze pilot-projecten is om binnen 24 uur na een ingrijpend geweldincident thuis, steun te organiseren voor het kind op school. 

5 april 2018, Augeo Foundation Lees meer
Kinderminister, kinderombudsman
 
‘Kinderminister goed idee, als er maar echt wordt geluisterd’

De Jongerentaskforce is op bezoek geweest bij de Kinderombudsvrouw. En vindt in haar een medestander voor de kinderminister.

4 april 2018, Ruud Slotboom Lees meer
Donuts
 
Obesitas bij kinderen groeiend probleem

Obesitas bij kinderen is een relatief nieuw, maar groeiend probleem. Na diagnose is doorverwijzen niet eenvoudig. 'Je moet nét de juiste hulpverlener zien te vinden.'

21 maart 2018, Augeo Alert Lees meer
Buddy voor Kamerleden
 
Buddy voor kamerleden

De Kinderombudsman stelt voor dat Kamerleden een jongere als buddy krijgen. Goed idee, vindt de Augeo Jongerentaskforce. Gelijk doen!

20 maart 2018, Augeo Lees meer
Tiener
 
Nieuwste editie Augeo magazine is uit

De nieuwste editie van Augeo magazine is uit! Deze editie gaat over kinderen in armoede. 

19 maart 2018, Augeo Lees meer
uitleg aan kind
 
Ouderschap in de behandelkamer

Afgelopen week mocht ik een workshop geven op het Trimboscongres Psychische problemen en ouderschap. De workshop ging over het bespreekbaar maken van ouderschap in de behandelkamer.

16 maart 2018, Roely Drijfhout Lees meer
Overhandiging Magazine
 
Mishandeling; durf jij het te zien?


Vanaf vandaag ligt in veel ziekenhuizen, revalidatiecentra en bij huisartsen een speciaal magazine van Augeo over kindermishandeling.

15 maart 2018, Augeo Lees meer
Jongeren
 
Denk je aan de kinderen als je gaat stemmen?

De wereld lijkt regelmatig op zijn kop te staan. Kijk wat er in een tijdsbestek van een paar dagen gebeurt: tussen de Verenigde Staten en Europa dreigt een handelsoorlog, Groot-Brittannië lijkt in een vechtscheiding met de EU terecht te komen en politiek Den Haag is in rep en roer over een salarisverhoging bij een bank die eerst-wel-en-dan-toch-weer-niet doorgaat. 

13 maart 2018, Tim Mulder Lees meer
Baby
 
"Je mag best je kind zien maar je mag niet blowen."

Voor de één was de Kindcheck al onderdeel van haar werk, voor de ander geeft het praten over ouderschap een extra zet om de situatie van eventuele kinderen onder de loep te nemen. Twee professionals over hun ervaringen met de Kindcheck.

27 februari 2018, uit magazine kindermishandeling "Je mag best je kind zien maar niet blowen."
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
Pagination.cshtml