Augeo Actueel

 
‘Je wilt als kind écht weten waar je aan toe bent’

Schrijf je nu in voor Kind Centraal! Tenminste, als jij kinderen écht wil betrekken als je het idee hebt dat kinderen thuis niet veilig zijn. Daar komt namelijk meer bij kijken dan praten alleen. Bij Kind Centraal krijg je in zes weken, zes challenges waarbij je test en leert hoe jij als professional kinderen nog beter kunt betrekken.

22 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
10.000 kwetsbare kinderen beleefden ontspannend dagje uit

Niet voor ieder kind is een ontspannen vakantie weggelegd. Maar dankzij het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis konden 10.000 kinderen een ontspannend dag je uit beleven. Het Crisisfonds is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kinderpostzegels, Augeo Foundation en Stichting Het Vergeten Kind. Mede dankzij grote bijdragen van organisaties en vermogensfondsen hielpen zij kort na het uitbreken van de coronacrisis bijna 35.000 kwetsbare kinderen met steun in de vorm van spel- en leermaterialen. In de zomer werd dat voortgezet met ontspannende uitjes.

22 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe blijf je alert op signalen van kindermishandeling?

Recent is de wet Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling geëvalueerd door de overheid. Daaruit blijkt dat kennis over de meldcode snel wegzakt als deze niet in de praktijk wordt toegepast.

15 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
Improviseren in Ibiza-style

Het weer zit een beetje tegen, maar de kinderen die de zomeractiviteiten in Nissewaard bezoeken, zijn al gauw in ontspannen vakantiestemming. Al dansend leren ze elkaar kennen. Wie weet keren de nieuwelingen in de toekomst terug voor de knutselmiddagen in het wijkcentrum.

10 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
 
Nieuw! Kind Centraal: zes challenges voor professionals

Het lijkt zo logisch. Om bij vermoedens van kindermishandeling ook de kinderen zelf te betrekken. Natuurlijk doe je dat. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zeg je dan tegen het kind? En waarom ervaren kinderen zelf vaak dat ze helemaal niet betrokken worden?

3 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
'We geven jongeren veel eigen verantwoordelijkheid'

Jongeren die kinderen helpen en zo ook zichzelf helpen. Tijdens de zomeractiviteiten in Arnhem is er veel aandacht voor jongeren in wijken als Presikhaaf, Geitenkamp en Klarendal. ‘We zien verlegen meisjes de wijk in gaan om zelf activiteiten te organiseren.’

3 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
Typhoon motiveert jongeren: 'Maak je doelen concreet'

Voor Nieuwegein zijn de zomeractiviteiten een mooie aanleiding om jongeren structureel te betrekken bij het reilen en zeilen van de wijk. Ook het jongerenprogramma werd door henzelf vormgegeven. Vandaag: niemand minder dan Typhoon en Freez geven workshops.

3 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
 
Growing Up Safe magazine dankzij samenwerking UNICEF Nederland en Augeo Foundation

Onlangs verscheen het magazine Growing Up Safe voor professionals op Sint Maarten die werken met kinderen. Het magazine helpt bij het voorkomen en vroegtijdig signaleren van kindermishandeling en het zorgt voor verbinding tussen de professionals onderling. UNICEF Nederland, Child Protection Working Group en Augeo Foundation maakten dit magazine samen.

2 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
Niet kunnen stoppen met drummen

Vanuit de wijkcentra in Oss weten de begeleiders zowel flink wat bekende als nieuwe kinderen te enthousiasmeren voor Summer Fun. ‘Veel kinderen kennen we van de wekelijkse knutselmiddag, ze vertrouwen ons.’ 

1 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
Sociale veerkracht: door anderen te helpen, help je jezelf ook

Dankzij het Fonds Zomerkansen kan de gemeente Nijmegen met haar zomerprogramma extra veel doen voor kinderen en jongeren in de buurt. Dat gebeurt met extra inzet van jonge vrijwilligers en kinderwerkers, die kinderen stimuleren om iets leuks van hun zomervakantie te maken.  

1 september 2020, Annette Wiesman Lees meer
 
Waarom zijn sommige kinderen niet blij met hun leven?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste ter wereld. Maar er zijn ook kinderen die hun leven een onvoldoende geven. Welke kinderen zijn dit en wat moet er gebeuren?

1 september 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
'Neem het applaus maar in ontvangst'

Met een circusworkshop krijgen kwetsbare kinderen in Den Bosch een ware VIP-behandeling. Het optreden na afloop, in de tuin van een verzorgingstehuis, helpt zelfs de meest verlegen kinderen over drempels heen. ‘De extra aandacht die ze vandaag krijgen is voor deze groep heel belangrijk.’ 

31 augustus 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
Jongeren componeren alternatieve drill-raps

‘Straks mag je je zelfgemaakte rap in mijn studio opnemen’, belooft rapper T.O aan het groepje jongens van 12 tot 14 jaar in het bloedhete schoollokaal. In eerdere sessies hebben de jongens al het gezamenlijke refrein gemaakt, en nu gaan ze hun eigen lines schrijven, om ze straks te spitten. ‘Op deze leeftijd heb je nog invloed op ze.’

27 augustus 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
'Het is hier eigenlijk een paradijs voor kinderen'

Omdat naar schatting bijna een derde van alle Rotterdamse leerlingen door corona een verhoogde kans heeft op een onderwijsachterstand, zette de stad een ambitieus zomerprogramma op. Maar liefst 4500 basisschool- en middelbare schoolleerlingen doen mee aan leerzame activiteiten die veel enthousiasme losmaken.  

27 augustus 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
Een smile van oor tot oor

Escaperooms, graffiti-workshops en kickboksen voor het vergroten van je weerbaarheid; dankzij Fonds Zomerkansen kunnen gemeenten Pekela en Veendam kinderen en jongeren allerlei extra activiteiten bieden. Als klap op de vuurpijl organiseren jongeren voor hun ouders en buurtbewoners een barbecue. ‘Het gaat erom dat deze kinderen groeien als mens.’

21 augustus 2020, Annette Wiesman Lees meer
Zomerkansen  
'Het delen van leuke momenten is goud waard'

De jongen die na zijn eerste kennismaking met kickbocksen dolgraag verder wil, krijgt begeleiding van een buurtgenoot. In de gemeenten Lelystad en Almere willen ze met hun zomeractiviteiten de dagelijkse wereld van kinderen vergroten, door hen in aanraking te brengen met nieuwe ervaringen. ‘Hier merken ze dat ze iets kúnnen.’

20 augustus 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Meer voorlichting over de meldcode is nodig

Sinds 1 januari 2019 is de verbeterde meldcode van kracht. Hoe gebruiken professionals de meldcode? In de evaluatie van de Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is onderzocht of het doel van de meldcode ─ betere en snellere hulp bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling ─ bereikt wordt.

18 augustus 2020, Augeo Foundation Lees meer
Zomerkansen  
Op z’n kop in het rhönrad en avontuurlijke yoga

Bij de Zaanse Zomer Experience kunnen kinderen echt van alles doen: hoogspringen, graffiti tekenen, schaken, voetballen, bongo spelen, kikkervisjes zoeken, yoga en de wereldkampioene rhönrad leert ze allerlei acrobatische toeren.

14 augustus 2020, Annemieke Wolff Lees meer
Zomerkansen  
'We hebben deze kans met beide handen aangegrepen'

Naast het reguliere zomerprogramma biedt gemeente Almelo met haar programma Zomerkansen activiteiten die gericht zijn op kwetsbare kinderen. Gezellig samen knutselen aan iets moois dat je nog jaren in je eigen buurt kunt tegenkomen, daar weten deze kinderen wel raad mee. ‘Als ze straks hun versierde stoeptegel of poef op straat zien, zijn ze trots.’

13 augustus 2020, Annemieke Wolff Lees meer
Zomerkansen  
Bokslessen en chillen trekt jongeren uit wel zes wijken

In het buurtcentrum in Amersfoort staat een gloednieuwe boksmachine. En die trekt niet alleen jongeren uit de buurt aan, maar ook uit de omliggende wijken. Je kan hier ook lekker chillen, echte bokslessen krijgen in de gymzaal ernaast of actief bezig met de sporttoestellen in het parkje.  

11 augustus 2020, Annemieke Wolff Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
Pagination.cshtml