Augeo Actueel

 
Meten is weten

Meten is weten, luidt het gezegde. Ook wij hebben - vooruitlopend op ons jaarverslag – de cijfers van Augeo over 2019 op een rijtje gezet. En daar worden we best blij van. Maar wat heb jij als professional daar aan?

8 januari 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Hoe stoppen we het geweld in de jeugdzorg?

Het rapport van de commissie De Winter over geweld in de jeugdzorg heeft goede adviezen. Maar er is meer nodig om de jeugdzorg écht veilig te maken. De Jongerentaskforce geeft vijf concrete punten die de jeugdzorg direct verbeteren.

6 januari 2020, Jongerentaskforce Lees meer
 
'Jeugdtrauma's hebben rampzalig effect op gezondheid'

Haar patiëntje Diego (7) was geen millimeter gegroeid sinds hij op zijn 4de werd misbruikt. Kinderarts Nadine Burke Harris besefte toen dat er meer nodig is dan medische kennis om kinderen als Diego te behandelen.

18 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Wie helpt jou als het thuis niet goed gaat

Iedereen wil een fijn en veilig thuis. Maar soms lukt dat niet en is er hulp nodig. Met wie krijg je dan te maken? Ouders en kinderen hebben vaak geen idee. Terwijl informatie over wat er gaat gebeuren, juist rust en vertrouwen geeft. De nieuwe praatplaat ‘Wie je tegenkomt als het thuis niet goed gaat’ helpt daarbij.

17 december 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Versleten schoenen en niet op een sportclub

Armoede kan veel onzekerheid en stress veroorzaken. Ouders en kinderen praten er niet over. Toch is het zó belangrijk om het er wel over te hebben. Ruim acht procent van alle kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dit kan schade opleveren voor zowel de korte als lange termijn.

12 december 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Werkt de aanpak van kindermishandeling?

Momenteel vindt er een uniek onderzoek plaats naar kindermishandeling en geweld tussen partners in huiselijke kring. Meer dan 1.200 ouders en ruim 1.500 kinderen praten zélf over dit thema met onderzoekers. Wat kunnen we leren van de gezinnen die meedoen aan het onderzoek? Hoe kunnen gemeenten dat vertalen naar concreet beleid?

5 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Praten met ouders over je zorgen

Een vrolijk meisje uit je groep is sinds kort heel stil. Het viel je ook op dat ze blauwe plekken op haar bovenarm heeft. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt en wil erover praten met de moeder. Maar hoe doe je dat?

3 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Steun op school én in de maatschappelijke opvang

Tilburg is de eerste gemeente in Nederland waar de maatschappelijke opvang (SMO Traverse) intensief gaat samenwerken met het onderwijs. Kinderen die met hun ouders in de maatschappelijke opvang terechtkomen krijgen nu passende steun, op school én in de opvang.

25 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Jeugdjournaal
 
Jeugdjournaal: luister eens naar mij

Het is feest! Op 20 november vieren we voor de dertigste keer de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Volgens het kinderrechtenverdrag hebben alle kinderen het recht om veilig en gezond op te groeien. En ook dat kinderen een stem hebben. Luister maar eens naar Myrthe.

20 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij
 
Wat doe jij?

In de Week tegen de Kindermishandeling verschijnt het magazine Wat doe jij?. Deze special is gemaakt voor pedagogisch medewerkers en gastouders. Het tijdschrift staat boordevol tips, achtergrond en inspiratie voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang.

19 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
30 dagen kindermishandeling top-of-mind

In de week tegen kindermishandeling is er de nieuwe app. Dertig dagen lang krijg je iedere dag een tip of vraag die te maken heeft met kindermishandeling. Zo blijf je alert op de signalen. Er zijn drie varianten van de app. Voor professionals in de zorg, in het onderwijs en in de kinderopvang.

18 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
'Als het verleden bitter is'

Op 11 november was er een rondetafelgesprek over het eindrapport van Commissie De Winter. Experts en jeugdzorginstellingen spraken met elkaar over het rapport ‘Onvoldoende beschermd, geweld in de Nederlandse jeugdzorg van 1945 tot heden’ dat op 12 juni verscheen. Uit het onderzoek is gebleken dat kinderen die verbleven in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen, onvoldoende waren beschermd tegen fysiek, psychisch en seksueel geweld. Een blog hierover van Evelijn Zandberg van de Augeo Jongerentaskforce.

18 november 2019, Evelijn Zandberg Lees meer
 
Gevallen of geduwd?

Elk jaar belanden er meer dan 100.000 kinderen na een ongeval in of rond het huis bij de Spoedeisende Hulp. Maar was het echt een ongelukje? Of is er meer aan de hand? Hoe signaleer je kindermishandeling of huiselijk geweld? Waarom is dat belangrijk en heeft het zin?

15 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Afwegingskader module
 
Weet jij nog hoe het zit?

In jouw werk kun je te maken krijgen met vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld. Je kunt dan gebruik maken van de meldcode. Maar weet je nog precies hoe het zit met de veranderingen die zijn ingegaan op 1 januari? Onze opfrismodules kunnen je helpen.

15 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Pleegouders in het zonnetje

Vorige week was er enorm veel aandacht voor de pleegzorg. En terecht. Want 22.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen. Pleegouders zijn daarom hard nodig. Mede door goede online scholing staan pleegouders nog steviger in hun schoenen.

11 november 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Recordaantal cursussen

Of je nu arts bent, pedagogisch medewerker of leerkracht, je bent verplicht te werken met een meldcode. Steeds meer professionals volgen scholing over de meldcode. En dat heeft effect!

5 november 2019, Augeo Foundation Recordaantal professionals leert over de meldcode
 
Online cursus voor leerkrachten van gevluchte kinderen in Duitsland

Vluchtelingenkinderen hebben in hun land en tijdens de vlucht vaak van alles meegemaakt. Hoe ga je als leerkracht om met deze kinderen? De vluchtelingenproblematiek speelt niet alleen in Nederland. Daarom deelt Augeo de kennis nu met Duitsland, zodat ook leerkrachten daar gerichte steun kunnen bieden.

30 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Gratis magazine voor de kinderopvang: schrijf je nu in!

De kinderopvang krijgt een cadeautje! Speciaal voor hen maken we een gratis magazine. Het magazine is een mooie verzameling van kennis en ervaringsverhalen.

29 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Kindermishandeling nog te weinig herkend

Screeningstools om kindermishandeling te herkennen worden in Nederlandse ziekenhuizen steeds meer gebruikt. Natuurlijk is zo'n vragenformulier geen garantie om elke vorm van huiselijk geweld te ontdekken. Maar het maakt het proces makkelijker. Hoe gaat dat eigenlijk in de rest van Europa? Augeo en Erasmus MC hebben het onderzocht.

24 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Workshop Versterken van Veerkracht raakt

Theorie en praktijk ontmoeten elkaar in deze workshop. Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige van Augeo Foundation en Danny Dijkhuizen, ervaringsdeskundige, oprichter van Kids4Dreams en ambassadeur van Augeo Foundation nemen je mee in de wereld van het kind. Het kind waarbij het thuis misgaat.

23 oktober 2019, Augeo Foundation Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
Pagination.cshtml