Augeo Actueel

Augeo Jaarverslag 2017
 
Jaarverslag van Augeo

In 2017 zijn 30.000 nieuwe cursisten gestart. En één op de vier gemeenten doet mee aan een onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Dat staat in het jaarverslag van Augeo.

24 april 2018, Augeo Lees meer
kind dragen
 
Investeren in preventie kindermishandeling: het loont echt!

Makkelijk gezegd: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe bewijs je dat? Gemeenten luiden de noodklok: er zitten steeds meer kinderen in de jeugdzorg, maar het geld is op. Liever investeren ze in preventie, in plaats van als het al mis is. Maar hoe bewijs je dat preventie echt helpt? In Nieuw-Zeeland is daarover een uniek onderzoek gehouden.

12 april 2018, Tim Mulder, Roely Drijfhout Lees meer
Jongen
 
Handle with Care veelbelovend

Minister Dekker en minister De Jonge zijn positief over de pilot Handle with Care, bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer. In een aantal gemeenten loopt de pilot Handle with Care, een initiatief van Augeo Foundation. Doel van deze pilot-projecten is om binnen 24 uur na een ingrijpend geweldincident thuis, steun te organiseren voor het kind op school. 

5 april 2018, Augeo Foundation Lees meer
Kinderminister, kinderombudsman
 
‘Kinderminister goed idee, als er maar echt wordt geluisterd’

De Jongerentaskforce is op bezoek geweest bij de Kinderombudsvrouw. En vindt in haar een medestander voor de kinderminister.

4 april 2018, Ruud Slotboom Lees meer
Donuts
 
Obesitas bij kinderen groeiend probleem

Obesitas bij kinderen is een relatief nieuw, maar groeiend probleem. Na diagnose is doorverwijzen niet eenvoudig. 'Je moet nét de juiste hulpverlener zien te vinden.'

21 maart 2018, Augeo Alert Lees meer
Buddy voor Kamerleden
 
Buddy voor kamerleden

De Kinderombudsman stelt voor dat Kamerleden een jongere als buddy krijgen. Goed idee, vindt de Augeo Jongerentaskforce. Gelijk doen!

20 maart 2018, Augeo Lees meer
Tiener
 
Nieuwste editie Augeo magazine is uit

De nieuwste editie van Augeo magazine is uit! Deze editie gaat over kinderen in armoede. 

19 maart 2018, Augeo Lees meer
uitleg aan kind
 
Ouderschap in de behandelkamer

Afgelopen week mocht ik een workshop geven op het Trimboscongres Psychische problemen en ouderschap. De workshop ging over het bespreekbaar maken van ouderschap in de behandelkamer.

16 maart 2018, Roely Drijfhout Lees meer
Overhandiging Magazine
 
Mishandeling; durf jij het te zien?


Vanaf vandaag ligt in veel ziekenhuizen, revalidatiecentra en bij huisartsen een speciaal magazine van Augeo over kindermishandeling.

15 maart 2018, Augeo Lees meer
Jongeren
 
Denk je aan de kinderen als je gaat stemmen?

De wereld lijkt regelmatig op zijn kop te staan. Kijk wat er in een tijdsbestek van een paar dagen gebeurt: tussen de Verenigde Staten en Europa dreigt een handelsoorlog, Groot-Brittannië lijkt in een vechtscheiding met de EU terecht te komen en politiek Den Haag is in rep en roer over een salarisverhoging bij een bank die eerst-wel-en-dan-toch-weer-niet doorgaat. 

13 maart 2018, Tim Mulder Lees meer
Baby
 
"Je mag best je kind zien maar je mag niet blowen."

Voor de één was de Kindcheck al onderdeel van haar werk, voor de ander geeft het praten over ouderschap een extra zet om de situatie van eventuele kinderen onder de loep te nemen. Twee professionals over hun ervaringen met de Kindcheck.

27 februari 2018, uit magazine kindermishandeling "Je mag best je kind zien maar niet blowen."
Kind met capuchion
 
Elk kind moet mentor hebben bij vechtscheiding

Een commissie onder leiding van Andre Rouvoet heeft een rapport gemaakt over vechtscheidingen. Een van zijn adviezen: wijs een steunfiguur aan die voor het kind opkomt.

Lees meer
Meldcode
 
Afwegingskaders in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

In de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning (welzijn), jeugdhulp en justitie ligt de wettelijke plicht sinds 1 juli 2013 om te werken met de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

22 februari 2018, Andersson Elffers Felix Lees meer
schommel
 
Politie helpt scholen

In Heerlen stuurt de politie een melding naar scholen wanneer een kind de avond ervoor huiselijk geweld heeft meegemaakt. De pilot is een succes en wordt uitgebreid.

13 februari 2018, Augeo Lees meer
Workshop
 
Waarom is lesgeven over huiselijk geweld belangrijk?

Hoe doe je dat: lesgeven over huiselijk geweld? En waarom is dit zo belangrijk? Met deze vragen werd op 8 februari de masterclass ‘Lesgeven over huiselijk geweld’ onder 26 docenten afgetrapt. 

9 februari 2018, Augeo Lees meer
Bloemen schoentjes
 
Brief aan minister Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge wil graag een kinderminister. Om kinderen in Nederland veiliger te laten opgroeien en hun stem te horen.
De Augeo Jongerentaskforce is prettig verrast door dit idee en wil graag meedenken. Robin en Dara sturen een brief met...

5 februari 2018, Augeo Plan voor Kinderminister nog in kinderschoenen
Jongere
 
Kinderarts wil bloot onderzoeken

Vorige week was er ophef in het nieuws. Kinderarts Rian Teeuw riep in haar proefschrift op, om kindermishandeling op te sporen, álle Nederlandse kinderen van 0 tot 18 jaar op de spoedeisende hulp bloot te onderzoeken.

5 februari 2018, Augeo In je nakie, of toch liever niet?
JTF Tip 1
 
Hoe steun je een kind dat het moeilijk heeft?

Wie kan beter vertellen wat een kind in de knel nodig heeft dan het kind zelf? De jongeren van de Augeo Jongerentaskforce weten hoe het is als het thuis misgaat.

29 januari 2018, Augeo Bekijk de 3 tips
Online scholing Augeo
 
Als een kind niet veilig is…

In Rotterdam krijgen ruim 5000 leraren online-les in het herkennen van kindermishandeling. Het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond ging kijken.

24 januari 2018, Lisanne van Sadelhoff Lees over de online scholing in Rotterdam
meisje
 
Gooi het mishandelde kind niet met het badwater weg

Mariëlle Dekker, algemeen directeur van Augeo, reageert op een discussie over screening op kindermishandeling. 

12 januari 2018, Maartje Schouten, Elise van de Putte Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
Pagination.cshtml